6 mai 2013

Antrenament de la zero

Dacă îți dorești un corp armonios dezvoltat, cu musculatură fermă, un coeficient de grăsime redus şi nu în ultimul rând un stil de viață sănătos, iar dacă nu ai mai făcut mișcare în ultima perioadă sau niciodată, îți voi prezenta un program complet de pregătire fizică. Acest program cuprinde antrenamente fizice împărțite în trei etape, pe parcursul a 6 luni, precum şi indicații generale de nutriție şi suplimente aferente acestor etape de pregătire.

Mai întâi, îți atrag atenția că pentru a parcurge acest program şi a obține rezultate foarte bune, trebuie ca de la început să îți stabilești obiective realiste, să fii dedicat acestui proiect, formându-ţi un nou stil de abordare a vieții de zi cu zi.

Prima etapă a programului se va desfășura pe o durată de 30 de zile (o lună) şi urmărește pregătirea organismului pentru efort, dezvoltarea forței generale şi obișnuirea cu un program de antrenament şi de nutriție.

În a doua etapă, pe parcursul a trei luni, se vor introduce în antrenament exerciţii mai complexe, de izolare a grupelor musculare, un regim de alimentație mai strict. Această etapă va duce la dezvoltarea capacității fizice şi a rezistenței organismului, pregătindu-l pentru etapa următoare.

Etapa a treia va fi caracterizată printr-o intensitate a pregătirii, antrenamentele complexe vor avea în componență exerciţii cu intervale de intensitate mare.